İmplant, titanyum çubukların yüzeyinin son teknoloji ürünlerle işlenmiş vida dizaynı şeklindedir. Vücuda kesinlikle uyumludur. Herhangi bir şekilde kemiğe asla zarar vermez ve asla kanser yapıcı özelliği yoktur.

İmplant Uygulanması nasıl olur?

Öncesinde diş çekilmiş ve boş kalmış yere yada çekilecek dişlerin yerine yerleştirilir. Uygulama esnasında kanal ya da dolgu yaparken uyguladığımız lokal anestezi aynı şekilde implant yapacağımız yerelde uygulanarak işleme başlanır böylelikle hasta asla uygulama esnasında ağrı sızı yaşamaz. Genellikle o bölgeye yerleştirilirken ufak bir cerrahi işlem uygulanır. Ortalama bir implantı yerleşim süresi 15 dakikayı geçmez ve kesinlikle korkulacak bir tedavi yöntemi değildir. Genellikle iki aşamalı ya da sıklıkla tek aşamalı bir tedavi yöntemidir. İmplant yerleştirildikten sonra tek aşamalıda üstüne hemen uzun kapaklar takılarak iyileşmeye bırakılırken iki aşamalıda implant yerleştirildikten sonra iyileşme evresinde dişetinin altında bırakılır ve sonrasında tekrar o bölge küçük bir şekilde açılarak uzun kapak takılır. Bu aşamaların hangisi alacağına; kemiğin yumuşaklığına sertliğine, dişeti durumuna, uygulanan yerlerin konumu gibi bazı faktörlere bağlı olacak şekilde uygulayıcı hekim karar verir. Dikişli ya da bazı durumlarda dikişsiz cerrahi yöntemleri vardır.

gaziantep implant

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant uygulandıktan sonra kemiğin, dişetinin durumuna bağlı olarak ortalama 2, 2buçuk ay gibi bir süre beklenmelidir. Bu süre yerleştirilen implantın kemikle kaynaşması için gereklidir. Kemik bekadan yumuşaksa süreç kadar uzayabilir. İdeal koşullarda beklenen bu süre sonrasında protez yapım aşamalarına geçilebilir. İmplantın markası ve menşeisi önemli midir? İmplantın başarısına birçok faktör etkiler. Bu faktörler kişinin alışkanlıkları, sistemin rahatsızlıklar, kemik ve dişeti kalitesi, hekimin cerrahi tecrübesi, sterilizasyon koşulları gibi 99 sebep vardır ve bunlardan sadece bir tanesi implantın markası ya da menşeisidir. Bu sebeple seçeceğiniz implant markası ya da menşeisi implantın başarısında çok küçük bir rol oynar. Halk arasında çok önemli ve olmazsa olmazmış gibi konuşulması yanlıştır. Biz kliniğimizde implantı seçerken genellikle nasıl bir diş yapacağımıza göre, yada kemiğin yapısına göre, ihtiyacımız olan boyuna göre seçeriz. Mesela; çok yumuşak bir kemiğe sahip olan hastamıza daha agresif yivli bir implant tercih ederiz ki kemiğe sıkı bir şekilde tutunabilsin ya da daha kısa kemik boyuna sahip olan vakalarda başka bir implant markasını tercih ederiz. Netice de implantın Alman, Fransız ya da Türk ürünü olması o implantla ilgili bir problem çıktığında, problemin çözümü için Almanya’ya ya da Fransa’ya gitmeyeceksiniz yine uygulayan hekimin yanına gideceğiniz için genellikle implantın markasını seçerken hekimin teknik bilgisine güvenip ona bırakmak en doğru sonucu getirir.

İmplantın Ömrü Var Mıdır?

Kişinin ağzındaki en kaliteli dişi yine kendi dişleridir. Netice de hasta o dişleri çürütüp kaybederken ağza sonradan uygulanan implantların ağzında ömür boyu kalacağını düşünmek çokta doğru bir düşünce değildir. İmplantlarda da tıpkı dişlerde olduğu gibi bazı problemler meydana gelebilir. Doğru uygulanmayan implantlardan tutunda temizlenmeyen protezlere kadar, yetersiz kemikten tutunda kişinin sahip olduğu kronik hastalıklara kadar implantın ömrünü etkiler. İmplant kontrolleri 6 ayda bir olmalı.6 ayda bir röntgen çekilip ağız muayenesi yapılır. Tıpkı dişler gibi implant üstü protezler de günde iki kez sabah akşam fırçalanmalıdır. Özel arayüz fırçaları özel diş ipleri ve ağız duşları ihmal edilmemelidir.